Oferta zajęć Collegium Dziecięcego na r. ak. 2020/2021

Program zajęć online dla Szkół Podstawowych – oferta na rok 2020/2021

W związku z sytuacją epidemiczną w nowym roku akademickim przygotowany został program zajęć Collegium Dziecięcego realizowanych wyłącznie online.

Program adresowany jest do nauczycieli, edukatorów, dyrektorów szkół, którzy dbają o jakość kształcenia swoich podopiecznych. Ma na celu rozbudzanie ciekawości poznawczej uczniów, motywacji do nauki, umiejętności logicznego i krytycznego myślenia oraz kształtowanie otwartej postawy wobec świata i innych ludzi. Zajęcia stanowią pomoc dla nauczycieli w realizacji niektórych obszarów kształcenia w szkole podstawowej.

Zajęcia są zgodne z wymaganiami ogólnymi i szczegółowymi aktualnej podstawy programowej, mają charakter interdyscyplinarny – łączą wymagania programowe z różnych przedmiotów.

Prowadzący mają doświadczenie w pracy z dziećmi w wieku szkoły podstawowej, dbają o to, aby zajęcia były dostosowane do ich percepcji i rozwoju emocjonalnego. Są to między innymi:  wykładowcy Collegium Civitas, historycy sztuki, muzealnicy, informatycy, podróżnicy, pasjonaci w różnych dziedzinach.
Oferujemy zajęcia online – na platformie Teams – możliwe do zrealizowania w godzinach zajęć szkolnych lub innym preferowanym terminie, od poniedziałku do soboty.

Pojedyncze spotkanie zaplanowane jest na 45 min.

Istnieje możliwość ustalenia pakietu spotkań – dowolnej liczby tematów z jednego lub z kilku działów.

Szczegółowy program dostępny jest na www.civitas.edu.pl.